Inspireras av våra parkettgolv

Den viktigaste anledningen att välja ett äkta trägolv är känslan av ett genuint, varmt och vackert golv. Trä är en naturprodukt med den oändliga variation som bara naturen kan producera. Klassiskt, rustikt eller modernt. Vilken stil passar dig? Upptäck vårt breda sortiment av parkettgolv som gör ditt hus till ett hem.

Parkettgolv av hög kvalitet och varierande design

Ett parkettgolv är naturligt hållbart med färger och variationer som skapar en ombonad känsla i ditt hem. Våra parkettgolv består av trä och har alltid ett ytskikt av ädelträ, men beroende på brädans tjocklek kan det vara uppbyggt på lite olika sätt.

Vi tillverkar parkettgolv av hög kvalitet och varierande design, exempelvis plankgolv, 2-stav och 3-stav, klassisk rutbräda och fiskbensparkett. Vi har parkettgolv i många olika träslag, nämligen ek, ask, bok, björk och valnöt som alla har olika egenskaper och utseenden.

Vårt utbud av parkettgolv

Fiskbensparkett

Vår kollektion av fiskbensparkett kombinerar hög kvalitet med ett spännande designkoncept för att skapa unika trägolv till lika unika miljöer.

Läs mer om fiskbensparkett

Ekparkett

Ekgolvens egenskaper och karaktär gör dem till de vanligaste golven i våra svenska hem. Träet kan ge en rad olika mönster, från lugna till uttrycksfulla.

Läs mer om ekparkett

Klickgolv parkett

Vill du lägga ett vackert parkettgolv? Låt dig inspireras av våra klickparkett med låssystemet 2-lock som underlättar golvläggningen.

Läs mer om klickparkett

Några av våra populäraste parkettgolv

Är det svårt att välja? Här är ett urval av våra populäraste parkettgolv.

Heritage | Ek Lime Stone Placeholder

Trägolv

Heritage | Ek Lime Stone

1 139 SEK/m²
Köp
Heritage | Ek Old Brown Placeholder

Trägolv

Heritage | Ek Old Brown

1 139 SEK/m²
Köp
Segno | EK  Fiskben Placeholder

Trägolv

Segno | EK Fiskben

1 539 SEK/m²
Köp
Noble | Ek Art Deco Placeholder

Trägolv

Noble | Ek Art Deco

1 139 SEK/m²
Köp
Noble | Ek Brooklyn Placeholder

Trägolv

Noble | Ek Brooklyn

1 279 SEK/m²
Köp
Shade | Ek Cream White Plank XT Placeholder

Trägolv

Shade | Ek Cream White Plank XT

1 349 SEK/m²
Köp
Prestige | Ask Seashell Placeholder

Trägolv

Prestige | Ask Seashell

1 539 SEK/m²
Köp

Parkettgolv ytbehandlingar

Hårdvaxoljade parkettgolv

När du använder ditt parkettgolv sliter du inte på själva träet, utan på ytans behandling. Vid behandling med hårdvaxolja blir ytan sidenmatt och känslan av äkta trägolv förstärks. Ytan får ett nötningsskydd samtidigt som oljan tränger ner i träet och gör det åldersbeständigt.

Läs mer om oljade golv

Lackade parkettgolv

Det är viktigt med ett bra skydd mot slitage, nötning, repor och fläckar för att kunna bevara golvets fräscha utseende. Lackade parkettgolv har goda egenskaper vad gäller städbarhet och slitstyrka. Läs mer om våra olika golvlack och deras egenskaper nedan.

Läs mer om lackade golv

Läggning och skötsel av parkettgolv

Läggning av parkettgolv

Oavsett om du ska lägga en askparkett i sovrummet eller en ekparkett i matsalen vill vi guida dig rätt. Innan du ska lägga ditt parkettgolv är det viktigt att läsa igenom våra läggningsanvisningar noggrant.

Läs mer om läggning

Skötsel av lackade parkettgolv

Ytbehandlingen hjälper till att skydda golvet mot slitage. Men för att ditt parkettgolv ska hålla länge behöver det även skötas på rätt sätt. Här har vi samlat information om hur du bäst sköter om ditt lackade golv.

Läs mer om skötsel

Skötsel av hårdvaxoljade parkettgolv

Ytbehandling med hårdvaxolja ger ett hållbart golv som är vackert se på och skönt att gå på. Men över tid är slitage svårt att undvika och för att kunna njuta av golvets egenskaper länge behöver det skötas på rätt sätt.

Läs mer om skötsel

Se fler trägolv