• Laddar...

Välja golv – några saker att tänka på

Rätt golv på rätt plats lyfter helhetsintrycket av ett hem och gör att golven kan ligga kvar under lång tid. Vi har ett komplett utbud av golv av trä, laminat, vinyl och våtrumsmatta till badrum. Här följer en guide till hur du kan tänka när du väljer golv, kanske för första och sista gången.

Välj rätt golv till varje rum

När du väljer golv är det bra att tänka på vad som passar din personliga smak och inredning såväl som vad som funkar bäst för dig och ditt liv. I sällskapsrum och sovrum vill du kanske ha ett mer exklusivt trägolv. I kök och hall som utsätts för väta och spill kan det vara praktiskt med vinyl. I barnrum eller på hemmakontoret behövs kanske något extra tåligt som vinyl eller laminat. I badrum och tvättstuga behöver golvet vara våtrumsgodkänt och på övriga ytor som förråd eller i källare vill du kanske lägga något tåligt som inte är så påkostat.

För att hjälpa dig har vi samlat nyttig information om våra material nedan. Besök gärna vår Room Designer för möjligheten att visualisera golvet i ett rum innan du fattar ditt beslut.

Golvguide - välja trägolv

Vad är viktigt att tänka på när man ska välja ett trägolv? Vi har en mängd olika trägolv med olika färger, träslag, uttryck och egenskaper. Här har vi därför samlat tips och information som kan hjälpa dig att hitta rätt golv för dig.

Välja trägolv

Golvguide - välja laminatgolv

Vad är viktigt att tänka på när man ska välja ett laminatgolv? Vi har samlat rekommendationer som kan hjälpa dig att hitta rätt golv.

Välja laminatgolv

Golvguide - välja vinylgolv

Vad är viktigt att tänka på när man ska välja ett vinylgolv? Här hittar du information om vinylgolv som kan hjälpa dig att hitta ett golv som passar dina önskemål.

Välja vinylgolv

Golvguide - välja golv och vägg till badrum

Badrum är både funktion och identitet. Det är mycket att tänka på när man ska välja golv till badrummet, men vad är allra viktigast? Här har vi samlat information om att välja våtrumsmatta till badrum.

Välja våtrumsmatta