• Laddar...

Hårdvaxoljade parkettgolv

När du använder ditt parkettgolv eller trägolv sliter du inte på själva träet, utan på ytans behandling. Därför är det viktigt med ett bra skydd mot slitage, nötning, repor och fläckar för att kunna bevara golvets fräscha utseende. Samtliga trägolv från Tarkett har Proteco, ett av marknandens starkaste skydd mot just detta. Proteco gör golvet starkt samtidigt som den äkta träkänslan bevaras.

Hårdvaxolja – ett starkt ytskydd

Vid behandling med hårdvaxolja blir ytan sidenmatt och känslan av äkta trägolv förstärks. Oljan tränger ner i träet och gör det åldersbeständigt medan hårdvaxoljan stannar kvar på ytan och ger ett extra nötningsskydd. Precis som alla andra oljade trägolv måste golvet underhållsoljas vartannat eller vart tredje år. Det kräver också lite mer skötsel än ett blankt lackat golv.

Hårvaxoljan är en produkt från växtriket som består av oljor från bland annat solros, lin och soja.

Parkettgolv från Tarkett Placeholder

Relaterat innehåll

Skötsel av hårdvaxoljade parkettgolv

Ytbehandling med hårdvaxolja ger ett hållbart golv som är vackert se på och skönt att gå på. Men över tid är slitage svårt att undvika och för att kunna njuta av golvets egenskaper länge behöver det skötas på rätt sätt.

Skötsel hårdvaxoljade golv

Lackade parkettgolv

Det är viktigt med ett bra skydd mot slitage, nötning, repor och fläckar för att kunna bevara golvets fräscha utseende. Lackade parkettgolv har goda egenskaper vad gäller städbarhet och slitstyrka. Läs mer om våra olika golvlack och deras egenskaper nedan.

Läs mer om lackade golv

Alla parkettgolv

Vi kombinerar hantverk med toppmodern produktion för att ge dig vackra och funktionella parkettgolv. Ett parkettgolv är naturligt hållbart med färger och variationer som skapar en ombonad känsla i ditt hem.

Köp parkettgolv