• Laddar...

Golv till sovrum

Mycket av din återhämtning sker i sovrummet. Därför är det bra att ge dig själv goda förutsättningar för vila, i en lugn och trivsam miljö. Vi rekommenderar att du tänker på följande inför köpet av ditt nya sovrumsgolv.

Design

Eftersom sovrummet ofta är skonat hemmets främsta trafik och slitage så kan du passa på att välja ett vackert parkettgolv. I våra parkettgolvskollektioner finns ett stort utbud av mönster och nyanser att välja bland. Önskar du ett golv i en lägre prisklass kan vi erbjuda fina vinylgolv i många olika utföranden.

Om du vill uppnå en avslappnande och ombonad sovrumsmiljö rekommenderar vi att välja ett golv med lugna mönster och färger. 

I vårt bildgalleri längre ner på sidan hittar du inspiration till ditt sovrum.Akustik

Att välja golv som bidrar till en god inomhusakustik blir extra relevant för ditt sovrum, där majoriteten av din vila och återhämtning sker. Alla våra golvlösningar finns med ljuddämpande egenskaper, som ger minskad ljudvolym och hjälper dig att sova gott.

För parkettgolv kan vi rekommendera våra underlagsmattor Tarkofoam II och Tarkoflex II. Förutom att de förbättrar ljudnivån så jämnar de också ut underlaget och bidrar till en förbättrad gångkomfort. Tarkoflex II fungerar dessutom som ångspärr, vilket förhindrar att fukt tränger upp från undergolvet. 

Vinylgolv har en bra akustik men kan också installeras med en extra akustikbaksida vid behov.

Bekvämlighet

Våra golv ger en naturlig isolering. Framförallt är våra parkettgolv och vinylgolv varma och sköna att gå på, vilket innebär att du kan kliva ur sängen barfota på morgonen och mötas av ett behagligt golv. Tarkett arbetar dessutom för att skapa golvprodukter som bidrar till en god inomhusmiljö och en bättre hälsa.

Alla våra golv kan installeras tillsammans med golvvärme. Vad som är viktigt att tänka på om du väljer att installera golvvärme kan du läsa mer om nedan.

Läs mer om golvvärme

Sovrum inspiration - populära golv

Är det svårt att välja? Här är några av våra populäraste golv till sovrum.

iD Inspiration Click Solid 55 | Contemporary Oak Grege Placeholder

Vinylgolv

iD Inspiration Click Solid 55 | Contemporary Oak Grege

490 SEK/m²
Köp
KAMPANJ
Heritage | Ek Lime Stone Placeholder

Trägolv

Heritage | Ek Lime Stone

994 SEK/m² 1 169 SEK/m²
Köp
Noble | Ek Scandinavia Placeholder

Trägolv

Noble | Ek Scandinavia

1 360 SEK/m²
Köp
Grace | Ek Rustic Plank XT Placeholder

Trägolv

Grace | Ek Rustic Plank XT

1 569 SEK/m²
Köp

Våra golv

Trägolv

Vi kombinerar hantverk med toppmodern produktion för att ge dig vackra, funktionella och hållbara trägolv. Varje trägolv är unikt och träets naturliga karaktär får hela rummet att leva.

Köp trägolv

Vinylgolv

Våra vinylgolv har ett slitstarkt ytskikt som ger en extremt tålig yta som är lätt att hålla ren. Vinyl är dessutom ett varmt, skönt och tyst material som ger en ökad bekvämlighet i ditt hem. Ett golv som är lätt att leva med helt enkelt.

Köp vinylgolv

Laminatgolv

Laminat är ett fantastiskt golvmaterial för ditt hem. Det är snyggt och erbjuder många stilar utan att kosta för mycket. Det är också slitstarkt, reptåligt och passar speciellt bra för familjer med hundar och barn.

Köp laminatgolv