• Laddar...

Renovera badrum - så matchar du golv, vägg och bård

Med vinylkollektionerna Aquarelle, iQ Surface och iQ Megalit kan du fokusera på att hitta din badrumsstil och en design du tycker om. De här kollektionerna är ytskikt och tätskikt i ett, våtrumsgodkända enligt branschens alla regler. Att renovera badrummet med Aquarelle kan sänka priset till en fjärdel av vad det skulle kosta med kakel och klinker. Men framför allt låter dessa kollektioner dig skapa med mönster och färg och ge samma känsla till badrummet som till exempel en tapet.

För att renovera badrummet med våtrumsmatta behöver du våtrumsgolv, våtrumsvägg och en så kallad bård. Väggen installeras vanligtvis horisontellt och “sveps” runt rummet. Våtrumsväggen är två meter hög och för att täcka den sista biten till taket, måste det finnas en bård. Den kan ha samma mönster som väggen eller ett avvikande, det bestämmer du själv.

Ett enhetligt badrum

Badrumsrenovering med samma mönster till golv, vägg och bård skapar ett enhetligt badrum som oftast består av mikrocement, marmor eller annan natursten. Variation och kontrast kan skapas genom inredningen.

Med Aquarelle Raw Concrete Dark Grey till golv, vägg och bård, fångar du känslan av ett modernt och minimalistiskt badrum i råbetong.

Ett lugnt och elegant rum med olika naturstensmönster och enhetlig vägg och bård. (Golv: Aquastone Grege. Vägg: Royal Marble Light Beige. Bård: Royal Marble Light Beige.)

Matcha badrummets vägg och bård

En matchande bård till väggen ger känslan av en tapet som går hela vägen upp till taket. En kompletterande bård ger den eleganta känslan av en takrand, det vill säga när taket “målas ned” en bit för att möta väggen. Hur man vill ha det är en smaksak.

Behagligt grönt

Här kombineras ett betongmönster med enhetlig vägg och bård i en behaglig grön ton. (Golv: Stencil Concrete. Vägg: Rustic Velvet Dusty Green. Bård: Rustic Velvet Dusty Green.)

Marmormönster

I det här badrummet med marmormönster kompletterar bården materialkänslan med färg. (Golv: Carrara Marble White Vägg: Carrara Marble White. Bård: Soft White.)

Betongmönster

Här bidrar olika betongmönster för golv, vägg och bård till ett harmoniskt rum. (Golv: Raw Concrete Dark Grey. Vägg: Concrete Flower Grey. Bård: Raw Concrete Grey.)

Renovera badrummet med fondvägg

En fondvägg, eller dekorvägg, skapar ett vackert blickfång i badrummet. Vill du ha ett lugnt och enfärgat badrum där det ändå händer något visuellt, är en fondvägg ett bra alternativ. Alla Aquarelles väggar kan användas som fondväggar, men mönstren Flower Fusion, Misty Mountain och Magnolia är särskilt framtagna för att bli fina som både helrumslösning och dekor.

Våtrumsmatta till badrum från Tarkett Placeholder

Magnolia Light Grey kan sättas som fondvägg med förslagsvis Raw Concrete Grey på övriga väggar. Då blir bården Raw Concrete Grey och golvet Raw Concrete Dark Grey en fin kombination.

Hur väljer jag mönster och färg till badrumsrenoveringen?

När du står inför att renovera badrummet är det bra att först bestämma vilken stil du vill ha på ditt badrum. Skapa gärna ett moodboard för att få en överblick på material och färger som passar ihop.

Vill du prova hur dina produkter ser ut tillsammans kan du också använda vårt digitala verktyg Room designer.

Lycka till och tveka inte att höra av dig till vår kundservice om du har några frågor.

Besök vår Room designer

Vill du visualisera golvet i ett rum innan du bestämmer dig? Besök vår Room designer för möjligheten att se våra golv- och väggprodukter i olika miljöer.

Se Room designer

Våtrumsmatta till badrum

Det spelar ingen roll hur snyggt ett badrum är om det inte är tätt. Aquarelle-kollektionen är VT-godkänd och uppfyller branschens hårdaste krav på vattentäthet.

Se våtrumsmattor