• Laddar...

Skötsel av ditt golv

Så tar du hand om ditt golv

För att ditt golv ska behålla sitt utseende och funktion är det viktigt att du tar hand om det på rätt sätt. Det spelar ingen roll om du valt parkettgolv, laminatgolv eller vinylgolv, alla våra olika golvmaterial kommer med skötselinstruktioner anpassade för just det golvet.

Här har vi samlat information om hur du bäst sköter ditt golv, tänk dock på att alltid läsa och följa skötselanvisningens instruktioner, där finns alltid den senaste uppdaterade och gällande informationen.

Placeholder

Viktigt för alla golvtyper

  • Använd avtorkningsmatta, både utanför och innanför ytterdörren för att minimera gruset och annan smuts som följer med in.

  • Lyft möbler när du ska flytta dem, dra dem inte över golvet.

  • Sätt möbeltassar på alla möbelben för att minimera risken för repor orsakade av till exempel köksstolarna.

  • Färg och mönster på golv påverkar hur ofta du behöver städa ditt golv. Till exempel på ett ljust golv syns smuts mer och de är känsligare för slitage.

  • Välj rätt rengöringsmedel, med rätt pH-värde, vilket ofta är rekommenderat i våra skötselanvisningar.

  • Överdosera inte med rengöringsmedel, följ doseringsanvisningarna från tillverkaren.

  • Tvätta bort spill så fort det uppstår eller upptäckts.

Har du fått en fläck på ditt golv?

På respektive sida kan du se en guide över hur du på bästa sätt tar bort olika fläckar.

Tips! Ladda ned och skriv ut rätt skötselinstruktion för ditt golv och fäst den på insidan av din städskåpsdörr. Då kan du lätt kolla upp hur du ska rengöra ditt golv på bästa sätt.

Skötsel av hårdvaxoljade parkettgolv

Ytbehandling med hårdvaxolja ger ett hållbart golv som är vackert se på och skönt att gå på. Men över tid är slitage svårt att undvika och för att kunna njuta av golvets egenskaper länge behöver det skötas på rätt sätt.

Skötsel hårdvaxoljade golv

Skötsel av lackade parkettgolv

Ytbehandlingen hjälper till att skydda golvet mot slitage. Men för att ditt parkettgolv ska hålla länge behöver det även skötas på rätt sätt. Här har vi samlat information om hur du bäst sköter om ditt lackade golv.

Skötsel lackade golv

Skötsel av vinylgolv

En stor fördel med våra vinylgolv är att dem är mycket lättskötta. Golven har ett tunt osynligt och mycket starkt ytskikt som gör att smutsen aldrig får ordentligt fäste. Här har vi samlat information om hur du bäst sköter om ditt vinylgolv hemma.

Skötsel av vinylgolv

Skötsel av laminatgolv

Det är viktigt att rengöra och underhålla golvet för att det ska hålla länge. Information om hur du sköter om ditt laminatgolv hittar du här.

Skötsel av laminatgolv

Skötsel av badrumsgolv, vägg och bård

Här har vi samlat information om hur du bäst sköter din våtrumsmatta för badrum. Tänk dock på att alltid läsa och följa skötselanvisningens instruktioner, där finns den senast uppdaterade informationen.

Skötsel av våtrumsmatta