• Laddar...

Köksgolv

Köket är hemmets hjärta, en plats där familj och vänner både äter och umgås. Därför är det också ett rum som får utstå en hel del trafik och slitage. Vad är viktigt att tänka på när du ska välja ett nytt golv till ditt kök? Vi rekommenderar att du funderar över följande innan du fattar ditt beslut.

Köksgolv och slitstyrka

Köket är ett av de rum som får utstå mest slitage.  Därför rekommenderar vi att välja ett köksgolv som kan motstå repor och spill.

Vinyl är ett material som är väldigt praktiskt och klarar av stora påfrestningar. Våra vinylgolv har ett extremt tåligt ytskikt som dessutom är lätt att hålla ren. Därför passar vinyl utmärkt som köksgolv.

Laminatgolv är också ett väldigt bra alternativ till köket eftersom det är reptåligt, slitstarkt, lättstädat och praktiskt.

Parkettgolv är ett känsligare material i jämförelse med vinyl och laminat. Men våra parkettgolv är ytbehandlade med lack eller hårdvaxolja som ger ett effektivt skydd mot vardagsslitage.

Köksgolv och skötsel

Tänk även på hur mycket tid du vill lägga på att ta hand om ditt köksgolv. Vinyl- och laminatgolv är väldigt enkla att leva med och kräver mindre skötsel än ett parkettgolv.

Våra parkettgolv är ytbehandlade för att skydda dem mot slitage, och valet av ytbehandling påverkar också behovet av underhåll. Till exempel så kräver ett hårdvaxoljat parkettgolv mer underhåll än ett lackat.

Oavsett vilket köksgolv du väljer så kan vi underlätta genom tydliga skötselråd. Läs mer om skötsel och underhåll nedan.

Läs mer om skötsel

Köksgolv och design

Golvet bidrar mycket till rummets helhetsintryck, välj därför ett köksgolv som passar den stil du vill ha.

I våra trägolvskollektioner finns ett stort antal vackra designs, oavsett om du gillar modernt eller vintage, minimalistiskt eller uttrycksfullt.

I våra vinyl- och laminatkollektioner finns allt från effektfulla mönster till trä- och stenimitation. 

Se vårt bildgalleri nedan för köksgolv inspiration.

Kök inspiration - populära golv

Är det svårt att välja? Här är några av våra populäraste golv till kök.

iD Inspiration Click Solid 55 | Contemporary Oak Grege Placeholder

Vinylgolv

iD Inspiration Click Solid 55 | Contemporary Oak Grege

490 SEK/m²
Köp
Woodstock | Aurora Oak WHITE Placeholder

Laminatgolv

Woodstock | Aurora Oak WHITE

400 SEK/m²
Köp
Woodstock Herringbone | Chester Oak LIGHT Placeholder

Laminatgolv

Woodstock Herringbone | Chester Oak LIGHT

560 SEK/m²
Köp
Woodstock Longboards | Chatillon Oak SAND Placeholder

Laminatgolv

Woodstock Longboards | Chatillon Oak SAND

539 SEK/m²
Köp
Viva | Ek Grey Placeholder

Trägolv

Viva | Ek Grey

539 SEK/m²
Köp
Grace | Ek Rustic Plank XT Placeholder

Trägolv

Grace | Ek Rustic Plank XT

1 569 SEK/m²
Köp

Våra golv

Vinylgolv

Våra vinylgolv har ett slitstarkt ytskikt som ger en extremt tålig yta som är lätt att hålla ren. Vinyl är dessutom ett varmt, skönt och tyst material som ger en ökad bekvämlighet i ditt hem. Ett golv som är lätt att leva med helt enkelt.

Köp vinylgolv

Laminatgolv

Laminat är ett fantastiskt golvmaterial för ditt hem. Det är snyggt och erbjuder många stilar utan att kosta för mycket. Det är också slitstarkt, reptåligt och passar speciellt bra för familjer med hundar och barn.

Köp laminatgolv

Trägolv

Vi kombinerar hantverk med toppmodern produktion för att ge dig vackra, funktionella och hållbara trägolv. Varje trägolv är unikt och träets naturliga karaktär får hela rummet att leva.

Köp trägolv