• Laddar...

Lackade parkettgolv

När du använder ditt trägolv sliter du inte på själva träet, utan på ytans behandling. Därför är det viktigt med ett bra skydd mot slitage, nötning, repor och fläckar för att kunna bevara golvets fräscha utseende. Samtliga trägolv från Tarkett har Proteco, ett av marknadens starkaste skydd mot just detta. Proteco gör golvet starkt samtidigt som den äkta träkänslan bevaras.

Golvlack för ett slitstarkt och vackert golv

Proteco Lack

Vår lack appliceras i ett flertal lager som sedan härdas så att trägolvet blir extra slitstarkt. Lacken doseras i exakt rätt mängd – inte för tjockt och inte för tunt – för att framhäva den naturliga ådringen och strukturen på ett naturtroget sätt. 

Proteco Natura Mattlack

Vår matta lack appliceras på samma sätt som den blanka. Lika slitstark och skyddar lika effektivt. Det bevarar den naturliga färgen och känslan precis som på ett oljat golv. Kräver dock lite mer skötsel eftersom en matt yta alltid drar till sig mer smuts än en blank. 

Proteco ExtraMatt

Vår nya innovativa lack, Proteco ExtraMatt, kombinerar det matta utseendet hos ett oljat golv med det lackade golvets alla praktiska fördelar. En ultramatt lack med utmärkt städbarhet, minimal skötsel och ett effektivt skydd mot vardagsslitage och fläckar.

Relaterat innehåll

Skötsel av lackade parkettgolv

Ytbehandlingen hjälper till att skydda golvet mot slitage. Men för att ditt parkettgolv ska hålla länge behöver det även skötas på rätt sätt. Här har vi samlat information om hur du bäst sköter om ditt lackade golv.

Läs mer om skötsel

Hårdvaxoljade parkettgolv

När du använder ditt parkettgolv sliter du inte på själva träet, utan på ytans behandling. Vid behandling med hårdvaxolja blir ytan sidenmatt och känslan av äkta trägolv förstärks. Ytan får ett nötningsskydd samtidigt som oljan tränger ner i träet och gör det åldersbeständigt.

Läs mer om oljade golv

Parkettgolv

Vi kombinerar hantverk med toppmodern produktion för att ge dig vackra, funktionella och hållbara parkettgolv. Varje parkettgolv är unikt och träets naturliga karaktär får hela rummet att leva.

Läs mer om parkettgolv