En svårslagen kunskap om golv

Tarkett har tillverkat golv i Sverige sedan 1886 och marknadsför idag golv och vägg för såväl hemmiljö som design- och funktionslösningar för offentlig miljö. Produktsortimentet är mycket brett och inkluderar trägolv, laminatgolv, linoleumgolv, textilgolv, sportgolv, vinylgolv och väggmaterial för våtrum – alla i en mängd olika utföranden och med kompletterande tillbehör.

Global styrka och lokal närvaro

Med 34 produktionsenheter och ca 12 000 anställda i över 100 länder är Tarkett en av de största golvtillverkarna i världen. Tarkett arbetar med långsiktig hållbarhet enligt principerna för cirkulär ekonomi. Vi har en stark lokal förankring i Sverige och i Norden, tack vare våra fabriker i södra Sverige men också med en väl utbyggd sälj- och marknadsorganisation samt kundtjänst i de nordiska länderna.

Långsiktig hållbarhet

Vi vill ta ett starkt miljöansvar och tillverka golv som fungerar väl i ett modernt kretsloppssamhälle utan att ge avkall på design och funktion. Vi samarbetar med internationella organisationen Cradle to Cradle™ i hållbarhetsfrågor och strävar efter att på bästa sätt verka för utvecklingen av en s.k. cirkulär ekonomi.

Affärsidé

Med ungefär 140 års erfarenhet av att skapa säkra, hållbara och inspirerande golvlösningar vill vi på Tarkett fortsätta att bidra till livskvalitet, trivsel och lönsamhet för våra kunder världen över. Försäljning av Tarketts golv till privatpersoner såväl som till professionella golvköpare sker alltid via vår webbshop eller Tarketts golvåterförsäljare och golventreprenörer.

Desso - en del av Tarkett

Desso, som är en del av Tarkettkoncernen, är ett ledande varumärke inom innovativa och hållbara textila golv. Dessos uppdrag är att utveckla unika produkter som bidrar till ett förbättrat inomhusklimat som ökar människors hälsa och välbefinnande. All produktutveckling sker utifrån ett innovationsprogram som baseras på tre grundpelare: kreativitet, funktionalitet och Cradle to Cradle-design, som betonar övergången till den hållbara cirkulära ekonomin. Desso-golven används t ex i kontor, hotell, lokaler för utbildning och friskvård, kryssningsfartyg och flygbolag, såväl som i privatbostäder.

Relaterat innehåll

Tarkett som arbetsgivare | Lediga jobb

Är du intresserad av jobba på Tarkett? Klicka här för att läsa mer om Tarkett som arbetsgivare och vilka jobbmöjligheter som finns just nu.

Läs mer

Tarketts historia

Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. Ursprunget till företaget kommer dels från Sverige och Frankrike men även från andra delar av världen och präglas av ett starkt industriellt entreprenörsskap, en tidig tro på internationalisering och ett brinnande intresse för alla slags golvmaterial. 

Läs mer