• Laddar...

    Moodboards – så gör du

Ett moodboard är ett collage eller annan samling av bilder, text och objekt som förmedlar känslan i ett projekt. Moodboards är ett verktyg som används professionellt av designer och arkitekter när de vill formulera en estetisk vision och kommunicera den till sin kund.

Men ett moodboard är lika användbart för dig som privatperson när du planerar en inredning. Ett moodboard gör det lättare att definiera, planera och hålla ihop en stil. Det förenklar också dialogen med andra inblandade, som familjemedlemmar, butikspersonal och hantverkare. I vår guide Moodboard — så gör du berättar vi hur du hittar din stil, laborerar med material och håller budgeten för din inredning.

Bygg ditt moodboard i 10 steg

Steg 1–4: Förarbetet till ditt moodboard

Läs mer

Steg 5–7: Arrangera ditt moodboard

Läs mer

Steg 8–10: Använd ditt moodboard

Läs mer

Dröm, skapa, lek med vinyl

Att förändra ditt hem behöver inte vara svårt och dyrt. Tarketts kollektion Iconik, ett vinylgolv på rulle, är framtaget för att vara lika lätt att jobba med som en färg eller en tapet. Det är ett tåligt och lekfullt material som hjälper dig att skapa rätt känsla i en inredning — till ett lägre pris.

Se alla våra kollektioner

Tre fördelar med ett moodboard:

  1. Handla mindre. När du vet vad du vill ha köper du färre saker och har större chans att välja rätt.

  2. Spara tid. Ett moodboard begränsar dina val. Det finns mycket som är fint, men med ett moodboard kan du alltid ställa frågan: Passar det in?

  3. Bättre hjälp. Butikspersonal kan lättare hjälpa dig när de förstår vad du vill ha.

Moodboards du ser på exempelvis Pinterest och i tidningar är ofta små konstverk, gjorda för att gestalta en härlig känsla och representera någons formkänsla. Men för ditt personliga moodboard spelar layouten mindre roll. Ditt mål är att inreda ett rum och inte att sälja in en idé till en kund. Så oroa dig inte för formen. Det viktiga är att ringa in en stil som hjälper dig att fatta rätt beslut.

Ditt moodboard är en minneslapp som hjälper dig att definiera din stil.

Trägolv från Tarkett Placeholder

Tre platser för inredningsinspiration

Modevisningar
Färgpaletter från modevisningar dyker ofta upp i inredningar ett par år senare. Sök på nätet efter visningar från olika år.

Resor
Bygg upp ditt arkiv för färg, mönster och inredningsidéer på resan. Sök i vintagebutiker och boutiquehotell, på loppmarknader och i botaniska trädgårdar. Samla tygbitar och trycksaker.

Inredningsbutiker
Fråga personalen om materialegenskaper och be dem visa både nyheter och prövade favoriter ur deras sortiment.

MOODBOARD - SÅ GÖR DU STEG 1-4