• Laddar...

Golvguide - Köpa laminatgolv

Ett prisvärt alternativ till parkettgolv
Laminatgolvet är ett alternativ till parkettgolv som ligger betydligt lägre i pris. Laminatgolvet består till 84 procent av trä. Men istället för ett ytskikt av ädelträ har laminatgolvet ett laminerat ytskikt med ett dekorskikt av papper som trycks i önskat mönster. Laminatgolv passar perfekt för dig som vill ha ett utseende som liknar parkettgolv men till ett lägre pris.

Laminatgolv för aktiva hem
Ett laminatgolv är mycket slitstarkt och reptåligt. Det är därför ett bra val för bostäder med högt slitage, hem med barn och husdjur eller lägenheter som byter ägare ofta.

Laminatgolv från Tarkett Placeholder

Vilket laminatgolv ska jag köpa?

Designen följer våra trägolvskollektioner. Nyckelordet är “naturtrogen”. Våra designers vana att ta fram realistiska mönster för vinylgolv, kvalitetssäkrar även laminatkollektionerna. Tarkett har fyra kollektioner med laminatgolv.
Essentials – med moderna och klassiska trämönster.
Woodstock XL Long – med extra långa och breda plank.
Woodstock XL Wide – med chevron- och rutmönster.
SoundLogic – med inbyggd akustikbaksida.

Vad behövs för att sköta om ett laminatgolv?

Laminatgolv är väldigt lättskött. Inget annat underhåll än vatten och milda rengöringsmedel behövs. Ofta räcker det med att dammsuga, torrmoppa eller sopa ett relativt rent laminatgolv. Läs mer om skötsel av laminatgolv.

Vad behövs för att installera ett laminatgolv?

Att lägga laminatgolv är enkelt då brädorna lätt fogas samman utan lim eller specialverktyg. All information som du kan tänkas behöva för att lägga ditt laminatgolv har vi samlat här, lägga laminatgolv, inklusive en instruktionsvideo som beskriver de olika läggningsmetoderna.

Bör jag komplettera laminatgolvet med en underlagsmatta?

Fördomen mot laminatgolv är att det låter klapprigt. Det är sant att det känns och hörs annorlunda att gå på ett laminatgolv jämfört med ett parkettgolv. För att undvika klapprigheten och få ett golv som är skönare att gå på har vi tagit fram kollektionen SoundLogic, med en inbyggd underlagsmatta. SoundLogic ska alltså inte kompletteras med ett ytterligare underlag. För våra andra kollektioner rekommenderar vi att komplettera laminatgolvet med någon av våra underlagsmattor, Tarkofoam II eller Tarkoflex II.

Alla laminatgolv

Våra slitstarka laminatgolv passar perfekt för aktiva hem. Laminatgolv är prisvärt, reptåligt och lättskött. Dessutom kan vi erbjuda ett stort utbud av fina mönster och nyanser, något för alla smaker.

Köp laminatgolv