• Laddar...

Vilka golv passar när man har hund?

Våra fyrbenta vänner har en förmåga att göra lite vad de vill. Det är därför de är så härliga, samtidigt gör det att vi behöver fundera lite extra när det är dags att lägga nytt golv. Vi rekommenderar att du tänker på följande när du väljer golv till ett hem med en hund.

Vinylgolv och hund

Det absolut bästa alternativet för ett hem med hundar är vinylgolv.

Det kraftfulla, starka ytskiktet på vinylgolv har en hög tålighet mot repor. Vinylgolv är dessutom både smutsavvisande och lätta att rengöra, vilket är särskilt bra när hunden är valp.

Det översta mjuka skiktet dämpar ljudet från klorna när hunden går på det. Vinylgolv är dessutom det skönaste golvet för hundens tassar.

Läs mer om vinylgolv

Laminatgolv och hund

Laminatgolv är en annan favorit bland hundägare. Det har en fantastisk slitstyrka och reptålighet, är hygieniskt tack vare att ytan är så tät, och tack vare det blir golvet också lätt att rengöra. Det enda som egentligen kan vara besvärligt är att det kan bli halt för hunden att gå på. Och att hunden inte kan smyga, ljudet från klornas klickande avslöjar alltid var den är.

Läs mer om laminatgolv

Trägolv och hund

Det går att ha trägolv när man har hund, men det är viktigt att välja ett golv med en bra ytbehandling, antingen lack eller hårdvaxolja.

När du ska välja trägolv till ett hem med hund är det bra att tänka på hur hårt träslaget är. Ett hårdare träslag ger mindre märken, men till exempel på ett ekgolv kan märken efter hundens klor synas i vissa ljus.

Läs mer om trägolv