Praktisk information om våra vinylmattor

Tarketts vinylgolv passar dig som gillar inredning med personlig känsla, men som vill ha tid över till annat än städning och underhåll. Iconik består av två kollektioner, T-Extra och Texstyle. Texstyle har en baksida av textil som både dämpar ljudnivån och gör det skönt att gå på. Perfekt för till exempel ett barnrum där både aktivitet och ljudvolym brukar ligga på en lite högre nivå. Tarketts iQ-golv tillverkas i Sverige och är helt återvinningsbara. De är utvecklade för offentliga miljöer och håller därför högsta kvalitet vad gäller slitstyrka och skydd mot repor och fläckar. De kan även läggas i våtrum till skillnad från T-extra och Textyle.

Vinylgolv på rulle med textilbaksida som ger en stegljudsdämpning på 19 dB och som både ökar komfort och dämpar ljudnivån.

Skötselråd

Grus och sand skadar golvytan. Använd därför alltid möbeltassar av filt eller plast under stolsben, bordsben etc. Möbler skall lyftas, inte dras över golvet. Använd mjuka hjul till hjulförsedda möbler och stolar. Under kontorsstolar med hjul behövs ett golvskydd. Använd torra städmetoder, häll aldrig vatten direkt på golvet. Använd aldrig lösningsmedel eller repande rengöringsmedel. Tänk på att gummihjul, mattor med gummibaksidor kan ge missfärgningar genom migration. Golven ska inte vaxas eller polishbehandlas. Läs mer om skötsel i skötselrådet.

Montering

Läs alltid installationsanvisningen innan golvet installeras.

Mönsterpassning

Mönsterpassning innebär att våderna måste förskjutas i förhållande till varandra för att mönstret ska gå ihop. Antal centimeter är således hur mycket intilliggande våd ska förskjutas.

Se vilka vinylmattor som kräver mönsterpassning i installationsanvisningen.

Nyanser på våra vinylgolv

Vid beställning av samma vinylgolv vid två olika tillfällen kan produkten skilja i nyans. Detta kan även hända vid beställning av två bitar/kap vid ett tillfälle. Kontakta vår kundservice för hjälp med beställningen av två kap.

Längdmeter och kap

Våra vinylgolv beställs i längdmeter och kapas till önskad storlek. Dessa kap går att beställa från 1,1m upp till 18m.

Returer

Eftersom våra vinylgolv kapas till önskad storlek anses de vara en specialtillverkad produkt och omfattas därmed inte av ångerrätten enligt konsumentköplagen.