• Laddar...

Plastmatta för golv & vägg i badrum

Plastmatta badrum - ett tryggt val mot vattenskador

Det spelar ingen roll hur snyggt ett badrum är om det inte är tätt. Aquarelle-kollektionen är VT-godkänd (VT=vattentät) och uppfyller branschens hårda krav på vattentäthet. Väggmattan monteras vanligtvis horisontellt och sveps runt rummet. Oftast blir det bara en enda skarv, vilket innebär att du får ett säkrare badrum.

Väggmattan är 2 meter hög och måste därför kompletteras med en bård upp mot taket. Bården kan ha samma mönster, eller så kan du välja något annat som matchar. Det är också snyggt att sätta en helvit bård om taket är vitt. Om väggen är högre än 2.5 meter monteras väggmattan vertikalt i våder, precis som man gör med tapeter. Det är dock inte alla mönster som går att montera på detta sätt. Bård och väggmatta produceras vid olika tillfällen och kan därför skilja något i nyans. Anlita alltid en GVK-auktoriserad fackman för att utföra arbetet i våtrum.

Vattenskador kostar miljarder

Vattenskadecentrum har som uppgift att undersöka och sprida information om orsaker till vattenskador. 1977 gjordes första vattenskaderapporten och från 2008 görs rapporten årligen. Rapporten för 2021 visar att 25 procent av vattenskadorna uppstått i bad- och duschutrymmen. Vanliga orsaker är bristande tätskikt och felaktig anslutning till golvbrunn. Så, viktigast av allt när det gäller golv och vägg i badrum och andra våtutrymmen är så klart att de är vattentäta och hygieniska.

Läs rapporten här

Varför Tarketts Aquarelle?

För plastmatta i badrum är Aquarelle det perfekta valet, bland annat eftersom det är så lättskött. Du torkar enkelt och snabbt av både golv och vägg med gummiskrapa och vid behov rengör du med en mjuk svamp med ljummet vatten och lite diskmedel. Att golvet dessutom dras upp en bit på väggen, gör att du får maximalt skydd mot fuktgenomträngning. Du behöver inte kompromissa om du väljer Tarketts Aquarelle till ditt badrum, där snygg design och funktion verkligen möts.

  • Lättskött och vattentät design

  • Hygieniskt

  • Praktiskt

  • Prisvärt

  • Vattentätt och säkert

  • Trendiga och tidlöst klassiska mönster

Våtrumsmatta till badrum från Tarkett Placeholder

Aquarelle – vattentät design för alla hem

Utforska utbudet av färger och mönster i vår omtyckta Aquarelle-kollektion. Här finns något i de flesta stilar, till exempel mönster av sober marmor, industriell sten- och betong, sekelskiftesmönster och varma trägolvsmönster. För dig som vill ha ett badrum som sticker ut har vi tagit fram dekorväggar. De kan sättas som fondvägg eller i hela badrummet om du skulle vilja det. I kollektionen för badrum har vi självklart också kvar våra iQ-golv som fungerar utmärkt att kombinera med våra Aquarelle väggar.

Våtrumsmatta till badrum från Tarkett Placeholder

Möjligheternas kollektion

Badrumskollektionen har en fantastisk bredd som gör det möjligt för dig att vara kreativ och skapa ett badrum som återspeglar din personliga stil. Här finns allt från sekelskiftesmönster till mer klassiskt eleganta i marmor och coola rustika i sten och betong.

Testa att kombinera golv och vägg i badrum i vårt verktyg room designer (våra bårder är tyvärr inte med på grund av tekniska begränsningar).

Våtrumsmatta till badrum

Det spelar ingen roll hur snyggt ett badrum är om det inte är tätt. Aquarelle-kollektionen är VT-godkänd och uppfyller branschens hårdaste krav på vattentäthet.

Se våtrumsmattor