• Laddar...

Golv till barnrum

Barn älskar att leka och upptäcka nya saker, och de första åren spenderar de en stor del av tiden på golvet. Det är därför viktigt att golvet i barnrummet är hälsosamt och tål slitage. Här är några viktiga egenskaper att tänka på när du ska välja det.

Bidrar till en hälsosam inomhusmiljö

Det är viktigt att välja ett golv som bidrar till barnens goda hälsa. Tarkett är en föregångare inom branschen när det gäller produkter med låga emissioner och alla våra golv är fria från ftalater och biocider.

Dessutom rekommenderar vi att välja ett golv som är så mjukt, varmt och dammfritt som möjligt. Ett bra alternativ är vinylgolv eftersom det är smidigt, bekvämt och lätt att rengöra.

Slitstyrka

För att ett golv i barnrummet ska hålla sig fint under lång tid bör det vara motståndskraftigt mot repor och fläckar. För utrymmen som utsätts för mycket slitage passar våra vinyl- och laminatgolv extra bra.

Trä är ett känsligare material i jämförelse med vinyl och laminat. Men i vårt sortiment har vi kollektionen Viva, ett träfanérsgolv som är både hårdare och mindre känslig för intrycksmärken än andra trägolv.

Även våra parkettgolv har en ytbehandling som ger ett effektivt skydd mot vardagsslitage.

Skötsel och underhåll

Våra vinyl- och laminatgolv är särskilt lättskötta och enkla att underhålla. Om du funderar på att välja ett parkettgolv så kan det vara bra att tänka på vilken ytbehandling du väljer, till exempel så kräver ett hårdvaxoljat parkettgolv mer underhåll än ett lackat.

I våra skötselråd hittar du all information du kan tänkas behöva för att sköta om golvet på rätt sätt. Genom att följa våra råd för skötsel och underhåll har golven potentialen att hålla länge trots yttre påfrestningar.

Läs mer

Populära golv

Är det svårt att välja? Här är några av våra populäraste golv till barnrummet.

iD Inspiration Click Solid 55 | English Oak Natural Placeholder

Vinylgolv

iD Inspiration Click Solid 55 | English Oak Natural

479 SEK/m²
Köp
iD Inspiration Click Solid 55 | Contemporary Oak Natural Placeholder

Vinylgolv

iD Inspiration Click Solid 55 | Contemporary Oak Natural

479 SEK/m²
Läs mer
iD Inspiration Click Solid 55 | Contemporary Oak Grege Placeholder

Vinylgolv

iD Inspiration Click Solid 55 | Contemporary Oak Grege

479 SEK/m²
Köp
Viva | Ek Pale Placeholder

Trägolv

Viva | Ek Pale

449 SEK/m²
Köp
Viva | Ek Frost Placeholder

Trägolv

Viva | Ek Frost

449 SEK/m²
Köp
Viva | VALNÖT  1-stav Placeholder

Trägolv

Viva | VALNÖT 1-stav

519 SEK/m²
Köp

Våra golv

Vinylgolv

Våra vinylgolv har ett slitstarkt ytskikt som ger en extremt tålig yta som är lätt att hålla ren. Vinyl är dessutom ett varmt, skönt och tyst material som ger en ökad bekvämlighet i ditt hem. Ett golv som är lätt att leva med helt enkelt.

Läs mer om vinylgolv

Laminatgolv

Laminat är ett fantastiskt golvmaterial för ditt hem. Det är snyggt och erbjuder många stilar utan att kosta för mycket. Det är också slitstarkt, reptåligt och passar speciellt bra för familjer med hundar och barn.

Läs mer om laminatgolv

Parkettgolv

Vi kombinerar hantverk med toppmodern produktion för att ge dig vackra, funktionella och hållbara parkettgolv. Varje parkettgolv är unikt och träets naturliga karaktär får hela rummet att leva.

Läs mer om parkettgolv