• Laddar...

Hållbarhet - Tarketts laminatgolv

Tarketts laminatgolv består till största delen av trä, som är en förnybar råvara. Brädorna tillverkas i flera skikt. De två understa skikten består av trä. Det vi kallar “dekorskiktet” består av tryckt papper och det översta ytskiktet har en prägling som ger golvet dess naturtrogna textur. Ett uttjänt laminatgolv från Tarkett är till 100 procent brännbart utan farliga utsläpp och kan därför användas som energikälla vid slutet av sin livscykel.

Allt trä i Tarketts laminatgolv är PEFC-certifierat. En PEFC-certifiering garanterar att råvaran producerats med hänsyn till både skogsbrukaren och skogen som natur- och kulturmiljö. Det första handlar om saker som löner och arbetsförhållanden. Det andra om bevarandet av biologisk mångfald, god vattenkvalitet och att värna om värdefulla kulturmiljöer.

PEFC-certifieringen gör också råvaran spårbar (genom systemet COC, Chain of Custody), från trädets ursprungsort, genom all transport och produktion till det att slutprodukten når konsument.

Laminatgolv från Tarkett Placeholder

Laminatgolv och inomhusmiljö

Vi vill att alla våra produkter ska bidra till en god luftkvalitet. Tarketts laminatgolv underhålls med skonsamma och torra städmetoder (torrmopp och dammsugare) utan starka kemikalier. De har låga emissioner (ämnen som avges från material vid rumstemperatur), långt under gränsen för vad som är tillåtet. De installeras utan lim med klicklåssystem.

Relaterat innehåll

Laminatgolv

Laminat är ett fantastiskt golvmaterial för ditt hem. Det är snyggt och erbjuder många stilar utan att kosta för mycket. Det är också slitstarkt, reptåligt och passar speciellt bra för familjer med hundar och barn.

Köp laminatgolv

Tarketts arbete för hållbarhet och cirkuläritet

MILJÖ

Med en cirkulär ekonomi behöver ekonomisk tillväxt inte ske på bekostnad av jordens resurser. I en cirkulär ekonomi blir ett gammalt golv till råvara i ett nytt. Material cirkulerar i ett kretslopp där ingenting slängs eller förbränns.

Läs mer om vårt miljöarbete