• Laddar...

Golv till sommarstugan

Sommar, sol och ljumma kvällar. Äntligen tid för lata dagar tillsammans med familj och vänner. Och även om vi är ute mycket under årets varma månader är golvet inne i fritidshuset ett viktigt val.

Klimat och temperatur är avgörande

Under sommaren är det mycket spring ut och in ur huset. Spring som gör att golvet utsätts för större påfrestningar än vad ett golv hemma gör. Smuts, gräs och sand följer med in som objudna gäster och valet av golv är därför viktigt för att det ska hålla länge. 

När golv till fritidshuset ska väljas måste du ägna en särskild tanke åt uppvärmning och klimat, hur varmt blir det på sommaren respektive vintern? Är huset alltid uppvärmt? Och så vidare. Trägolv rör på sig beroende på luftfuktighet och temperaturskillnader. Det golv som låg så fint på sommaren kan se helt annorlunda ut till våren om du inte har haft värmen på hela året. 

Luftfuktigheten varierar också från dag till dag och mellan årstiderna. Det gör att golv som trä och laminat kan flytta på sig. Läs alltid våra läggningsanvisningar noga innan du väljer och lägger ditt golv. 

Laminatgolv i sommarstugan

Om du ofta är i fritidshuset, eller har en konstant uppvärmning, kan laminatgolv vara ett bra alternativ. I vårt utbud av laminatgolv finns något för alla smaker och slitstyrkan gör att de tål lite mer. 

Tåligt, slitstarkt, lättstädat och praktiskt. Nödvändiga egenskaper för ett golv i sommarstugan och allt det innebär.

Ljust laminatgolv från Tarkett Placeholder

Vinylgolv i sommarstugan

Golv som passar de skiftande miljöer och förutsättningar som fritidshus ofta står inför är till exempel vinylgolv. De tål spilld saft och leriga barnfötter utan att slitas eller få permanenta fläckar. Dessutom rör de inte på sig lika mycket som trä och laminat på grund av skiftningar i klimat eller temperatur. 

Vinylgolv är ett smart val till fritidshuset, då det med fördel kan läggas i alla rum. Vinylgolvet är dessutom skönt och tyst att stå och gå på. Det tål hög belastning från husdjur som hundar och katter, barn och gäster som går in med skorna på. Det är lätt att ta hand om ditt vinylgolv, så det gör ingenting om sanden hänger med in från stranden.

I tillägg kan vinylgolv dessutom förhöja resten av inredningen i stugan. Välj något av våra mönstrade golv eller ett med mer naturtrogen design.

Om du väljer ett vinylgolv med klick är det viktigt att du tänker på att vinylklickgolv rör sig efter temperaturen och inte efter fukt som parkettgolv och laminatgolv gör. Därför är det viktigt att du har en så jämn temperatur som möjligt i de rum som du installerar vinylklick i. Större temperaturskillnader kan nämligen orsaka dimensionsförändringar hos materialet.

Vinylklickgolv från Tarkett Placeholder

Parkettgolv i sommarstugan

Det kan bli riktigt vackert med ett parkettgolv i sommarstugan, men det är ett par saker du bör tänka på. Ett parkettgolv av trä krymper och sväller när temperaturen och luftfuktigheten förändras inomhus. Vid stora skillnader i klimatet finns det en risk att ett flytande installerat parkettgolv spricker, eller att du får springor mellan brädorna.

Parkettgolv från Tarkett Placeholder

4 saker att tänka på när du väljer parkettgolv till sommarstugan

  • Man måste ha jämn värme i ett rum där parkettgolv ska läggas. Inga temperaturer under 18°c är rekommenderade.

  • Den relativa luftfuktigheten i rummet ska ligga på mellan 30-60% för att ett parkettgolv ska trivas.

  • När man lägger golvet flytande måste man alltid ha en rörelsefog på minst 8-10 mm mellan golv, vägg och fasta installationer i hela rummet.

  • Läs alltid igenom våra läggningsanvisningar innan du påbörjar arbetet.

Ett parkettgolv lyfter inredningen och ger din sommarstuga ett unikt uttryck. Idag finns många olika varianter, stilar och karaktärer av parkettgolv, vilket ger dig stor valmöjlighet. Elegant och exklusivt, sofistikerat med naturligt utseende eller rustika ekgolv med tydliga sågmärken?

Våra golv

Vinylgolv

Våra vinylgolv har ett slitstarkt ytskikt som ger en extremt tålig yta som är lätt att hålla ren. Vinyl är dessutom ett varmt, skönt och tyst material som ger en ökad bekvämlighet i ditt hem. Ett golv som är lätt att leva med helt enkelt.

Köp vinylgolv

Laminatgolv

Laminat är ett fantastiskt golvmaterial för ditt hem. Det är snyggt och erbjuder många stilar utan att kosta för mycket. Det är också slitstarkt, reptåligt och passar speciellt bra för familjer med hundar och barn.

Köp laminatgolv

Trägolv

Vi kombinerar hantverk med toppmodern produktion för att ge dig vackra, funktionella och hållbara trägolv. Varje trägolv är unikt och träets naturliga karaktär får hela rummet att leva.

Köp trägolv