• Laddar...

Unik våtrumstapet för badrum

För dig som vill ha ett badrum som sticker ut från mängden har vi tagit fram dekorväggar, en typ av våtrumstapet med unika mönster. Sätt våtrumstapeten som fondvägg eller varför inte i hela rummet? Du kan självklart också välja att sätta en fondvägg med något av våra andra mönster i kollektionen. Med hjälp av avvikande mönster eller färger är det enkelt att skapa en spännande miljö.

Väggmattan är 2 meter hög. För att täcka mellanrummet som uppstår upp till taket kan du sätta en bård. Vi rekommenderar vår vita Aquarelle Soft Super White till samtliga tre motiv. Den blir då en förlängning av taket. 

Vid installationen monteras grundväggen oftast runt hörnet och 10 cm in på fondväggssidan. Därefter monteras fondväggen så att den slutar inne i hörnet och till sist tätas skarven med Aquatät. Fogarna till fondväggen får inte placeras i våtzon 1, det vill säga i området där du duschar/badar.

Magnolia Light Grey

Magnolia Light Grey är en våtrumstapet med en ljusgrå betongbakgrund som gör den romantisk och tuff på samma gång. Om du vill sätta den som fondvägg rekommenderar vi vår ljusa betongvägg Raw Concrete Grey till, eller varför inte Rustic Velvet Dusty Green som plockar upp färgtonen i de gröna löven. På golvet blir den mörkgrå betongen Raw Concrete Dark Grey fin som kontrast. 

Misty Mountain Grey

Våtrumstapeten Misty Mountain ger ett mjukt intryck och skulle därför passa bra både som fondvägg och på badrummets alla väggar. Annars tycker vi att en vit våtrumstapet och bård låter motivet tala. Till golvet passar de flesta av våra sten- eller betongmönster.

Flower Fusion Blue

Flower Fusion Blue, en våtrumstapet som verkligen tar för sig och passar den som tycker om kraftfulla mönster. Även den har en betongbakgrund som tillsammans med Raw Concrete Dark Grey på de andra väggarna, får ett nästan industriellt uttryck - blommorna till trots. Självklart kan du också välja vita väggar till om du vill ha ett mjukare intryck. Välj fritt bland våra golv, men kanske ett sten- eller betongmönster passar allra bäst.

Fler våtrumstapeter

Våtrumsmatta till badrum

Det spelar ingen roll hur snyggt ett badrum är om det inte är tätt. Aquarelle-kollektionen är VT-godkänd och uppfyller branschens hårdaste krav på vattentäthet.

Se våtrumsmattor

Golvguide - välja golv och vägg till badrum

Badrum är både funktion och identitet. Det är mycket att tänka på när man ska välja golv till badrummet, men vad är allra viktigast? Här har vi samlat information om att välja våtrumsmatta till badrum.

Välja våtrumsmatta